Language

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ιούνιος 2015:

Προστέθηκε η ενότητα ΣΠΑΝΙΑ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ

Μαϊος 2015:

ΒΙΝΤΕΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΠΟΥ ΕΙΔΕ Η ΛΕΣΧΗ ΟΙΝΟΦΙΛΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΤΗΣ ΣΤΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ CAVA FREIXENET ΣΤΗΝ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2010
(ΑΦΡΩΔΕΙΣ ΟΙΝΟΙ FREIXENET)


ΛΕΣΧΗ ΟΙΝΟΦΙΛΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ - Freixenet από tvstationhellenic


Φεβρουάριος 2014:

Μουσείο Οίνου & Άμπελου Ραψάνης (38 φωτογραφίες)

Ξενάγηση της Λέσχης Οινόφιλων Καρδίτσας στο Μουσείο Οίνου & Άμπελου Ραψάνης Ολύμπου, μαζί με τον οινοπαραγωγό Κώστα Λιάπη

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Οινοποιείο Ντούγκου (39 φωτογραφίες)

Επίισκεψη της Λέσχης Οινόφιλων Καρδίτσας στο Οινοποιείο Ντούγκου 

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

(* πρέπει να έχετε λογαριασμό στο facebook για να δειτε τις φωτογραφίες)

Αυγουστος 2013: Παρουσιάζουμε τον Τρύγο του 2011 στο ΚΤΗΜΑ ΕΛΕΝΑ - Λέσχη Οινοφίλων Καρδίτσας. Κων/νος & Έλενα Θεογιάννη. Σοφάδες - Καρδίτσα.


ΤΡΥΓΟΣ 2011 ΛΕΣΧΗ ΟΙΝΟΦΙΛΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ από tvstationhellas

Μάιος 2013: H νέα εμπλουτισμένη ιστοσελίδα μας εμφανίστηκε στο διαδίκτυο.


1 Δεκεμβρίου 2009: Οι οινόφιλοι στην Τοσκάνη

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδρομή της Λέσχης οινοφίλων Καρδίτσας στην Ιταλία με την συμπλήρωση δέκα (10) χρόνων από την ίδρυσή της.
Προορισμός μας μία από τις ωραιότερες περιοχές της Ιταλίας, η Τοσκάνη. Η Τοσκάνη με πρωτεύουσα τη Φλωρεντία και με τα σύγχρονα οινοποιεία της προσφέρει ανεπανάληπτες εμπειρίες.
Η πόλη της Φλωρεντίας είναι πράγματι ένα απέραντο μουσείο. Οι τέχνες του Μεσαίωνα ο πολιτισμός της και η ιστορία της ζωντανεύουν σε κάθε γωνιά.
Οι επισκέψεις σε δύο από τα καλύτερα οινοποιεία του Chianti άφησαν στους οινόφιλους αξέχαστες εντυπώσεις. Τα οινοποιεία στεγασμένα σχεδόν όλα σε πανέμορφους πύργους του Μεσαίωνα είναι σημεία αναφορά για την τέχνη της οινοποίησης. Το Chanti clasico είναι το κρασί που κλέβει την παράσταση. Εντύπωση προξενεί η καταπληκτική αρμονία που διαπιστώνει ο επισκέπτης στο περιβάλλον (απόλυτος σεβασμός). Στην τεχνική λειτουργούν όλα με κανόνες απαραβίαστους. Η παραγωγή είναι αυστηρά ελεγχόμενη. Η οργάνωση για τη διάθεση του προϊόντος στις αγορές υπόδειγμα προς μίμηση. Θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθεί η θερμή και πλούσια φιλοξενία με την οποία μας υποδέχτηκαν τα οινοποιεία. Αξέχαστη θα μείνει στους οινόφιλους και η επίσκεψη στην πόλη της Σιένας. Η Piazza Del Campo μια από τις ωραιότερες πλατείες όπου μια φορά το χρόνο γίνονται οι αγώνες αλόγων Palio, είναι ένα από τα πλέον αξιοθαύμαστα μνημεία αρχιτεκτονικής στον κόσμο.

Η επίσκεψη στον San Gimignano θα μείνει αξέχαστη. Το χωριό Κάστρο με τους 15 πύργους είναι κτισμένο σ'ένα μεγάλο λόφο. Μαγεμένος ο επισκέπτης αντικρίζει από ψηλά τους απέραντους αμπελώνες και ελαιώνες που καλύπτουν τις πεδιάδες της Τοσκάνης. Δεν θα μπορούσε όμως να τελειώσει αυτό το ταξίδι όνειρο των οινοφίλων χωρίς τα καθιερωμένα ψώνια.
Η λύση βρέθηκε εκτός βέβαια της αγοράς της Φλωρεντίας. Η επίσκεψη στο μικρό κρατίδιο της Δημοκρατίας του Αγίου Μαρίνου, όπου αν και ολιγόωρη η διαμονή στην αγορά ήταν τα Toco Finale του ταξιδιού.
Τέλος οι οινόφιλοι της Καρδίτσας έζησαν για πέντε ημέρες τόσο λίγο χρόνο ένα αξέχαστο ζωντανό όνειρο.

Ο οινόφιλος Ντίνος Θεογιάννης
Οι ιστοσελίδες των 2 οινοποιείων που επισκέφτηκε η λέσχη μας:

http://www.castelloilpalagio.it/

http://www.vicchiomaggio.it/


3 Δεκεμβρίου 2007:
Προστέθηκε το ιστορικό της οικογένειας Σφέτσιου
(Μενού: "Ποιοι είμαστε")

15-17 Ιουνίου 2007: H Λέσχη Οινοφίλων Καρδίτσας με επικεφαλή τον πρόεδρο της Λέσχης Ηλία Σφέτσιο, επισκέφτηκε 3 μεγάλα οινοποιεία στο νησί της Σαντορίνης:

  • Boutari
  • Ενωση Συνεταιρισμών Σαντορίνης - SantoWines
  • και το οινοποιείο-μουσείο αμπελουργίας και οίνοποιείας VolcanWines


Ιούνιος 2007:
H ιστοσελίδα μας εμφανίστηκε στο διαδίκτυο.